Skip to main content

Lev Kuleshov: Home

Лев Влади́мирович Кулешо́в (1899—1970) — советский кинорежиссёр, теоретик кино. Народный артист РСФСР

Photo of Lev Vladimirovich Kuleshov

Source: Wikimedia

Faculty at Princeton University

Filmography

   Filmography

    1917 — Сумерки (совместно с А. Громовым)
    1918 — Проект инженера Прайта
    1919 — Песнь любви недопетая
    1920 — На красном фронте
    1924 — Необычайные приключения мистера Веста в стране большевиков
    1925 — Луч смерти
    1926 — По закону
    1927 — Ваша знакомая
    1928 — Весёлая канарейка
    1929 — Два-бульди-два
    1932 — Горизонт
    1933 — Великий утешитель
    1934 — Кража зрения
    1936 — Дохунда
    1940 — Сибиряки
    1942 — Клятва Тимура
    1942 — Учительница Карташова, (х/ф, в составе боевого киносборника «Юные партизаны»)
    1943 — Мы с Урала

Q-R Code for the Guide

qrcode

Selected Posters of Lev Kuleshov's Feature Films

Selected Articles on Lev Kuleshov

Articles and Essays

Loading

Selected Clips

Fair Academic Use Only! All copyrights belong to respective creators.

Лев Кулешов об "эффекте Кулешова"

Необычайные приключения мистера Веста в стране большевиков (1924)

Мы с Урала (1943)

Subject Guide

Thomas Keenan
Contact:
Firestone 1-6H-2

(609) 258-3592

tkeenan@princeton.edu

Books on Lev V. Kuleshov in the Princeton Univesity Library Catalog